Vakantie in het zuiden van Engeland

Wandelen, dat kan eigenlijk overal in Engeland. Zo ook in het zuiden in een Area of Oustanding Natural Beauty. Natuurlijk schoonheid in het graafschap Dorset, daar kunt u van genieten wanneer u het vrijstaande vakantiehuis The Firs boekt, dat ruimte biedt aan 4 personen. Dit vakantiehuis is comfortabel ingericht met een kleine tuin (grasveld) met vijvertje. Het ligt op enkele minuten lopen van het rustige dorp Shroton, dat een moio park heeft met kinderspeeltuin. Shroton ligt in een breed dal vanaf de weg van Blandford naar Shaftesbury.

Vanuit het vakantiehuis bent u in ongeveer 50 minuten rijden bij de ‘Jurassic Coast’, de de kust van Dorset en East Devon. Het is een schitterende kustlijn, die ook op het werelderfgoed is komen te staan. De rotsen hier gaan wel 185 miljoen jaar terug in de tijd!

Blandford Forum

Ten zuiden van het vakantiehuis ligt Blandford Forum, een 18e-eeuwse marktstad aan de Stour rivier. De stad staat bekend om zijn Georgiaanse architectuur; het hele centrum is in 1731 herbouwd na een grote brand, waardoor het in één stijl gebouwd is. In de 200 jaar daarna is er weinig aan veranderd. Blandford Forum ligt in de zuidoostelijke hoek van de Blackmore vallei.

Shaftesbury

Ten noorden van het vakantiehuis ligt Shaftesbury, ook een marktstad met een geschiedenis die tot de Middeleeuwen terug gaat. De stad is gebouwd op een heuvelrug, daarmee één van de hoogst gebouwde en ook oudste steden in Engeland. Vanaf de top is er schitterend uitzicht op de Blackmore vallei. In de stad liggen verschillende huizen en tuinen en ook de Gold Hill is een publiekstrekker. De heuvel is tevens een straat en bovenaan staat de 14e-eeuwse St Peter’s kerk, een van de weinige gebouwen die van voor de 18e eeuw is overgebleven in Shaftesbury. De oude met kinderkopjes bestrate straat naast de muren van de King Alfred’s abdij schittert op vele kalenders en chocoladedoosjes!

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

No comments yet.

Leave a Reply